Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas tradicionalna akcija Crvenog križa

12.10.2017.

09:06

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove godine Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim društvima provodi jubilarnu 45. akciju Solidarnost na djelu. Riječ je o tradicionalnoj akciji kojom se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena najsiromašnijim građanima Hrvatske.

Pod sloganom  „Ne dvoji, za drugoga izdvoji“, ova najveća akcija Hrvatskoga Crvenog križa bit će provedena 12. listopada diljem Hrvatske, a u većim gradovima prikupljanje donacija počet će i nekoliko dana ranije.

Financijska sredstva prikupljaju se putem novčanih bonova od pet i jedne kune te putem uplata na žiro račune društava Crvenog križa.

Materijalna dobra poput odjeće, obuće, hrane i higijenskih potrepština, prikupljaju se u društvima Crvenoga križa te na drugim mjestima koje gradska društva organiziraju, o čemu će obavijestiti građane.

Ovogodišnju akciju Solidarnost na djelu prati i kampanja čije je zaštitno lice Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.