Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas u samo četiri županije više od stotinu novozaraženih

11.07.2020.

11:32

Autor: HRT

Nikola Cutuk/PIXSELL, ilustracija

Nikola Cutuk/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Stižu podaci županijskih stožera o novim slučajevima zaraze Covidom-19 u Hrvatskoj. Najveći broj zabilježen je u Osječko-baranjskoj županiji, gdje je od jučer pedeset novozaraženih, najviše s područja Đakova.

 U Zagrebu 35 novooboljelih od koronavirusa. U Zagrebu je 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih je 27 kontakt već zaraženih, priopćio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".  "U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar provedeno je 394 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 35 novih slučajeva. Posljedično tome, za 164 osobe određena je mjera samoizolacije", istaknuli su u priopćenju. Naglasili su da je od 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, njih 27 su kontakti prethodno oboljelih osoba, sedam je osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, a jedna je osoba zarazi bila izložena u noćnom klubu. Trenutno je u Gradu Zagreba 387 aktivnih slučajeva i 1039 aktivnih samoizolacija, ističu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

  U Vukovarsko-srijemskoj županiji 12 novozaraženih. U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 12 novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite te je tako od početka epidemije broj oboljelih u toj županiji dosegnuo 100. Među novooboljelima četiri su osobe iz Vinkovaca, dvije iz Vukovara, te po jedna iz Cerne, Andrijaševaca, Đeletovaca, Gunje, Lovasa i Iloka. Iz Stožer također navode kako su ukupno do sada četiri osobe hospitalizirane. U protekla 24 sata testirano je 70 osoba, a ukupno testiranih do sada na području županije 3219. U samoizolaciji je 307 osoba od kojih je 45 zdravstvenih djelatnika.

● Na zadarskom području sedmero novooboljelih. Sedam je novooboljelih osoba na području Zadarske županije. Dvije osobe povezane su sa nedavnim vjenčanjem, a ostale osobe zarazile su se na nekom drugom mjestu. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 126 osoba, a nalazi svih testiranih osoba iz Doma umirovljenika i vrtića su negativni. Tijekom jučerašnjeg dana u OB Zadar zaprimljena su 3 bolesnika, tako da su na COVID 1 odjelu OB Zadar sada ukupno  hospitalizirane 4 osobe. Njihovo stanje za sada je stabilno. Ukupno su na zadarskom području 43 oboljele osobe.

●  U Istri četiri nova slučaja, među njima i štićenica umaškog Doma za starije i nemoćne. U Istri su utvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima i kod štićenice umaškog Doma za starije i nemoćne, gdje se sada provode protuepidemijske mjere, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.