Hrvatski radio

Radio Zadar

Dani otvorenih vrata u zadarskoj bolnici

11.09.2015.

16:04

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od ponedjeljka, 14. rujna u zadarskoj Općoj bolnici traju Dani otvorenih vrata. Projekt je namijenjen prvenstveno pacijentima koji još nisu naručeni za indiciranu zdravstvenu uslugu, kako bi uz uputnicu obavili prve specijalističke preglede i dijagnostičke postupke za koje nije potrebna priprema pacijenta.

Radi se o pregledima za neurologiju, kardiologiju i gastroenterologiju. Uz navedene djelatnosti pacijenti se mogu obratiti i za realizaciju zdravstvenih usluga u djelatnosti fizikalne medicine i rehabilitacije te oftalmologije i optometrije.

  Dani otvorenih vrata do sad su održani u kliničko bolničkim centrima u Hrvatskoj, a od ponedjeljka 14. rujna održavat će se u najvećim županijskim bolnicama (Klinička bolnica Sveti Duh, Opća bolnica Zadar, Opća bolnica Varaždin, Opća bolnica Dubrovnik, Opća bolnica  "Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod, Opća bolnica Pula).

Namjera  je da se zdravstvene usluge u okviru navedenog projekta obavljaju isključivo uz uputnicu i popratnu povijest bolesti temeljem indikacije izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite i stvarne potrebe pacijenta, priopćili su iz Ministarstva. 

 Sve detalje na kojim odjelima i koje dane možete zatražiti preglede pogledajte u priloženoj datoteci. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.