Hrvatski radio

Radio Zadar

Dario Jurin opet predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Zadar

07.10.2015.

14:07

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dario Jurin ponovno je jednoglasno izabran za predsjednika Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Zadar. Obnašat će tu funkciju i sljedeće četiri godine. Ovo je inače već njegov sedmi mandat.

Zahvaljujući na podršci istaknuo je kako je Zadarska županija jedina koja je vratila broj zaposlenih iz 2008/2009 godine prije početka krize.  

Zadarska županija pri samom je vrhu u Hrvatskoj po svojim gospodarskim rezultatima , istaknuo je stari-novi predsjednik gospodarskog vijeća županije Dario Jurin: A vjerujem zbog izgrađene infrastrukture zbog ulaganja koja su konačno krenula na ovom prostoru, zbog prednosti kojih imamo zbog vaših znanja i vještina da ćemo uskoro biti i na samom vrhu.
Pri tom naglašava: Jedina smo županija koja je dostigla brojku zaposlenih iz one davne 2009., odnosno 2008., u trenutku kad je sve dobro stajalo. Nismo dostigli nego smo i prestigli. Ukupno je u gospodarstvu zaposleno 840 radnika više nego te godine. Istina, velikim je dijelom to zasluga turizma - rekao je Jurin. A upravo u turizmu važan faktor je Ryanair: Ovoga puta vas molim da budete malo izdašniji jer su neke institucije kao HTZ smanjile svoja davanja. Pitanje Ryanaira komentirao je direktor Turisthotela Frane Skoblar: Mene malo smeta da ima subjekata, nije samo iz turističkog gospodarstva, nego je to prepušteno dobroj volji. Osobno mislim da to nije u redu i apeliram, možda jedan od zadataka vama predsjedniče i gospodarskoj komori da pokušate predložiti kriterije po kojima bi mi mogli i trebali participirati u djelu troškova ne na način dobre volje.
Naglasio je i kako sjedište županije i dalje treba ostati u Zadru i da na tome treba zajednički raditi. Gospodarstvenike je također pozvao da više sudjeluju na sajmovima koje organizira komora. Inače prema posljednjim podacima u Zadarskoj županiji ima 3 500 gospodarskih subjekata.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.