Hrvatski radio

Radio Zadar

"Daruj krv - daruj život" - dobrodošla akcija

23.06.2017.

15:42

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Igrači i djelatnici Nogometnog kluba Zadar jutros su na Odjelu za transfuziju Opće bolnice Zadar darovali krv. Osim samog čina darivanja, cilj ove akcije bio je i porukama #DarujKrv #DarujŽivot potaknuti i sve ostale da odvoje malo svog vremena i učine ovo dobro djelo koje nekome može spasiti život.

Prvi put sam darovao krv i mogu reći da je osjećaj zaista poseban. Sigurno ću nastaviti darivati i ubuduće, a ovom prilikom pozivam sve ljude da se odazovu akcijama dobrovoljnog darivanja ili jednostavno navrate do Bolnice i daruju dio sebe u humane svrhe – kazao je Roberto Viduka, nogometaš Zadra.

Krv je uvijek potrebna, naročito sada u ljetnim mjesecima i svaki dobrovoljni darivatelj je i više nego dobrodošao.

      Hvala Nogometnom klubu Zadar na ovoj akciji, koja je u potpunosti uspjela. Većina momaka je uspjela dati krv, a posebno mi je drago što su neki to učinili po prvi put. Svaka doza krvi je dragocjena, pogotovo po ovim velikim vrućinama i kad god dođete, dobrodošli ste – kazao je Branko Kolanović, tajnik zadarskog Crvenog križa. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.