Hrvatski radio

Radio Zadar

Daruvarac u Remetincu

13.08.2019.

07:22

Autor: HINA

Foto: Luka Stanzl/Pixell

Foto: Luka Stanzl/Pixell

Foto: - / -

Darko Kovačević zvan Daruvarac proveo je noć u remetinečkom zatvoru, u čiji se Centar za dijagnostiku javio sinoć u 22 sata radi izdržavanja kazne zbog premlaćivanja 18-godišnje djevojke. Došao je bez pratnje odvjetnika.

Kako se neslužbeno doznaje trebao bi biti poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Glini.

Osuđeni nasilnik dva je puta tražio odgodu odlaska u zatvor. Prvo zbog, kako je naveo, obiteljske situacije, a zatim zato što mu je odvjetnik na odmoru pa sudski službenici nemaju kome uručiti rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu.

Proglašen je krivim još 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru. Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi 5 i pol godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora, koju je početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo na četiri godine. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će pretučena djevojka dobiti odštetu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.