Hrvatski radio

Radio Zadar

Daruvarčev odvjetnik traži izuzeće Izvanraspravnog vijeća

08.02.2019.

12:08

Autor: Vladimir Šetka

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Kako neslužbeno doznajemo, prekinuta je sjednica Izvanraspravnog vijeća Općinskoga suda u Zadru, jer je odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca, Boris Radman, zatražio izuzeće Vijeća. O tome odlučuje predsjednica Općinskoga suda Ana Mišlov.

Naime, izvanraspravno vijeće trebalo bi odlučiti o zahtjevu tužiteljstva da se Daruvarcu nakon izlaska iz pritvora odrede mjere opreza. Kovačević, koji je nepravomoćno osuđen na 5 godina zatvora za brutalno premlaćivanje djevojke, u nedjelju izlazi na slobodu.

I dok pravnici različito tumače odredbe zakona, posebno u slučaju kada su istekli rokovi za zadržavanje u pritvoru, profesorica Zlata Đurđević s Katedre za kazneno procesno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta ističe: Iako su protekli rokovi za određivanje istražnog zatvora, ako postoje pretpostavke za njegovo određivanje, mogu se odrediti mjere opreza, bez obzira što se ne može odrediti istražni zatvor. Zato što zakon izričito propisuje da trajanje mjera opreza nije ograničeno rokovima trajanja istražnog zatvora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.