Hrvatski radio

Radio Zadar

Davor Karlović: "Vjerujem da je barba Tomo ponosan na nas i turnir koji organiziramo u njegovu čast"

08.09.2022.

12:07

Autor: Željko Kapelari

Davor Karlović, STK Donat

Davor Karlović, STK Donat

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

U dvorani Krešimir Ćosić nakon dvije godine stanke ove subote i nedjelje održat će se 17. Međunarodni memorijalni stolnoteniski turnir “Barba Tomo Amižić” u organizaciji Stolnoteniskog kluba Donat.


- Svi znamo što je barba Tomo Amižić učinio za zadarski stolni tenis, ove godine imamo čak 342 prijavljena natjecatelja, najviše do sada. Izuzetna nam je čast što ćemo moći ugostiti djecu iz Ukrajine koji su smješteni u Osijeku. Želimo da se osjećaju ugodno u našem gradu – ističe Davor Karlović, STK Donat.


Turnir će se igrati u svim mlađim kategorija, jedino će izostati seniorski uzrast?


- Po novom sustavu HSTS najviše se može prijaviti osam kategorija, mi smo se odlučili prijaviti klince i klinceze, najmlađe kadete i kadetkinje, mlađe kadete i kadetkinje, kadete i kadetkinje i juniori i juniorke. Barba Tomo je ipak bio poznat po radu s mlađim uzrastima. Seniori neće nastupiti zbog satnice i zbog velikog broja prijavljenih natjecatelja. Turnir će se igrati na ukupno 12 stolova.


Toliko broj djece u dvorani, nešto je što bi barba Tomu jako razveselilo?


- Barba Tomo je bio najsretniji u tom radu s djecom i vjerujem da je ponosan na nas. Ja mogu obećati da će turnir ići dokle god smo mi u klubu i da jedna takva legenda nikad neće pasti u zaborav, jer je ovo najmanje što možemo učiniti za njega, a on je svima nama toliko toga dao”.


Riječ je o turniru koji jer postao stvar prestiža, svi na njega žele doći?


- Svi klubovi koji imalo ozbiljno rade žele doći na njega. Termin je pravi, još uvijek je i lijepo vrijeme, uvjeti gdje se igra su pravi, pozivam sve ljubitelje da dođu u Krešin dom i pogledaju mlade na djelu. Zahvalio bih se ovim putem i našim dečkima iz rekreativne lige Stolar koji nam pomažu u samoj organizaciji – za kraj će Davor Karlović.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.