Hrvatski radio

Radio Zadar

Nakon Mount Everesta nova avantura - Denali u Sjevernoj Americi

26.05.2022.

11:18

Autor: Iva Rogić

Den Eror

Den Eror

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

Kakav je pogled s vrha svijeta saznao je 13. svibnja 2022. godine  naš sugrađanin Den Eror.

Den je prvi Zadranin i najmlađi Hrvat koji je osvojio Mount Everest, a za taj pothvat mu je od četvrtog kampa do vrha i natrag bilo potrebno 30 sati.

Den Eror

Den Eror

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

Veliki je zaljubljenik u planinarenje još od djetinjstva, kad su ga roditelji vodili na Velebit. Pripreme za penjati Mount Everest traju dvije godine, ali zapravo - cijeli život. Na vrhu Mount Everesta dočekali su ga teški uvjeti: 


"Vjetar 150 km/h i iznimno niske temperature. Na vrhu smo proveli 10 minuta - mobiteli nisu radili, snimke nemam. Uspjeli smo napraviti nekoliko fotografija GoPro kamerom i bježali smo natrag."  - kaže Den.


Koliko se čovjeku promijeni život nakon osvajanja vrha svijeta? Den kaže, ne puno toga. 

Nije mi ovo prvi ovako veliki uspjeh. Popeo sam Aconcaguu, što je skoro 7 tisuća metara, ali nije bilo ovoliko popularno. Popeo sam Mount Everest, odjednom se svi žele fotografirati sa mnom.

Den Eror

Cijeli razgovor s Denom poslušajte na linku: 

Razgovor s Denom Erorom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Jutarnji program

Svakoga jutra probudite se uz vaš Radio Osijek. Jutarnji program svakodnevno nudi brojne korisne informacije i zanimljivosti uz dobru glazbu i želje za uspješan dan. Od 6 do 10 sati s vama je ekipa Radio Osijeka.

Poslušajte u Slušaonici