Hrvatski radio

Radio Zadar

Digitalna komora - sve poslovne informacije na jednom mjestu

08.06.2020.

14:12

Autor: Božidar Kolega

Digitalna komora - sve poslovne informacije na jednom mjestu

Digitalna komora - sve poslovne informacije na jednom mjestu

Foto: - / -

U Zadru je danas predstavljen projekt Hrvatske gospodarske komore – digitalna komora. Radi se o interaktivnoj online platformi na kojoj poduzetnici mogu pronaći sve potrebne poslovne informacije koje njihovo poslovanje može učiniti efikasnijim i konkurentnijim.

Projekt je razvijan 2 i pol godine,  obuhvaća ukupno 8 e-usluga, vrijedan je nešto malo više od 28 milijuna kuna i sufinanciran je novcem iz europskih fondova. Prvenstveno je namijenjen članicama Hrvatske gospodarske komore, ali i građanima te javnom i akademskom sektoru.  Predsjednik zadarske Gospodarske komore Dario Jurin.

Dario Jurin

Digitalna komora posebno je vrijedna malim i mikro poduzetnicima koji nemaju toliko resursa – ističe  Sanja Šimić iz HGK:

Sanja Šimić o cijeni

Kako u gospodarskoj komori nastoje potaknuti građane da krenu u poduzetničke vode poseban dio, pokreni poslovanje, namijenjen je upravo takvim korisnicima, dodaje Šimić.  

Sanja Šimić

O zanimanju za ovaj servis najbolje govori podatak da samo u tjedan dana od njegovog puštanja u funkciju već ima preko 25 000 korisnika, od kojih 550 iz Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.