Hrvatski radio

Radio Zadar

Digitalni nomadi u Zadru: Putujemo, živimo i radimo zajedno

15.09.2016.

09:07

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dizajnerica Katy iz SAD-a i poduzetnik Bruno iz Brazila dio su šarolike skupine „WIFI Tribea" koja je sinoć gostovala u zadarskom Coworking centru. Ovi digitalni nomadi koji dolaze sa svih strana svijeta okupljeni su oko zajedničkog cilja, a to je putovati, živjeti i raditi zajedno.

Nadam se da ću ovaj stil života zadržati što duže, naime tek sam počela ,želja mi je izdržati barem godinu dana, i ako mi se to svidi svakako ću nastaviti. Naša slijedeća stanica je Bali, Indonezija te druge zemlje u JI Aziji. - otkrila nam je Katy iz SAD-a koja više nije htjela raditi uredski posao. 

Prije deset godina putovati i raditi na ovaj način bilo je nezamislivo, no uz ovu današnju tehnologiju to je sada moguće. Sve sastanke sa poslovnim suradnicima bez problema odrađujem preko interneta, a pomaže mi i partner. Zapravo sve poslove u Brazilu mogu odraditi iz bilo kojeg mjesta na svijetu. - kaže nam Bruno iz Brazila koji svake godine nekoliko mjeseci putuje na ovaj način.            

         

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.