Hrvatski radio

Radio Zadar

Dio prometnice bit će uređen do sredine svibnja, a drugi do kraja lipnja?

02.05.2022.

13:25

Autor: Filip Matijević

.

.

Foto: Dino Stanin / PIxsell

Velik dio Voštarnice većinu je dana bez vode. Razlog je izvođenje radova u Ulici dr. Franje Tuđmana. Radovi u prometu stvaraju još veće i dugotrajnije probleme; i na Voštarnici ali i zapadnije, na Puntamici. Do kada?

Iako najavljeno krajem prošlog tjedna, mnoge su jutros na Voštarnici iznenadile suhe slavine. Razlog je izvođenje radova na projektu rekonstrukcije u Ulici dr. Franje Tuđmana. Nadamo se da će ovo biti jedini prestanak opskrbe vodom, ali teško je to jamčiti. Ono što je sigurnije jest da bi radovi trebali završiti do ljeta:

Dovršenje obnove čitave Tuđmanove ulice do raskrižja s Ulicom bana Josipa Jelačića očekujemo u šestom mjesecu.

Ante Ćurković, gradski pročelnik za EU fondove

Nadati se možemo i da se ova gradska transverzala neće raskopavati naknadno, kao što je to slučaj na Puntamici. Tamo će se donji dio raskopane Ulice Antuna Gustava Matoša do 15. svibnja vratiti u punu funkciju, uvjerava direktor Odvodnje Grgo Peronja


Napravljen je sustav javne odvodnje i zadarski je Vodovod konačno odradio svoj dio posla. Radovi će se od sredine mjeseca preseliti nešto sjevernije - od Ulice Vladana Desnice do Ekonomske škole: 

Vodovod je svoje završio i pušta u posao gradskog podizvođača da stavi nove rubnjake. Potom podizvođač Pfeiffera (tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch, nap. a.) radi asfalt u punoj širini i sve to do 15. svibnja. A onda slijedi nova dionica radova; između Ulice Vladana Desnice i Ekonomske škole. Tu će ipak biti manje prometnih problema jer tamo postoji više obilazaka i pristupa svim objektima.

Grgo Peronja, direktor Odvodnje

Sugovornici tvrde da će ove frekventne prometnice biti u potpunosti funkcionalne za manje od dva mjeseca. Ostaje nam vjerovati jer nas i u idealnim prometnim uvjetima ovog ljeta očekuju prometne gužve.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.