Hrvatski radio

Radio Zadar

Direktor HTZ-a: Zadarska županija predvodi u rastu

29.07.2021.

14:06

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Direktor HTZ-a: Zadarska županija predvodi u rastu

Direktor HTZ-a: Zadarska županija predvodi u rastu

Foto: - / -

"Hrvatska se približila brojkama iz 2019. godine a mene veseli činjenica da je Zadarska županija predvodnica kad govorimo o rastu" - rekao je nakon sastanka s predstavnicima turističkih zajednica Zadarske županije direktor HTZ-a Kristijan Staničić.

U Hrvatskoj trenutačno boravi više od milijun i 6 tisuća turista, od toga se u Zadarskoj županiji odmara 168 tisuća gostiju. U Petrčanima je održana konferencija za novinare nakon koordinacijskog sastanka kojem su uz direktora Staničića nazočili i direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija, kao i predstavnici svih turističkih zajednica gradova i općina s područja Zadarske županije . 

Nakon sastanka Staničić je istaknuo zadovoljstvo činjenicom da je Zadarska županija ostvarila 86 posto broja gostiju u usporedbi s 2019.godinom. Poziva na oprez i pridržavanje mjera u daljenjim tjednima intenzivnog turističog prometa. Mihaela Kadija navodi kako sve destinacije u županiji bilježe porast od 10 - 50 posto u odnosu na prošlu godinu. Evo što su još izjavili : 

Mihaela Kadija

Kristijan Staničić

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.