Hrvatski radio

Radio Zadar

Direktor Letinić: otvorene pijace u Gradu i na Relji, u subotu ide Seljačka

09.04.2020.

08:55

Autor: žk

Foto/Vladimir Šetka - tržnica više neće biti prazna

Foto/Vladimir Šetka - tržnica više neće biti prazna

Foto: - / -

Od jutros su otvorene vanjska tržnica u Gradu, ribarnica te tržnica na Relji rekao je direktor Tržnice Zadar, Tomislav Letinić. Radno vrijeme je od 7 do 12 od ponedjeljka do subote, a nedjeljom neće raditi. U suradnji sa Agencijom za ruralni razvoj ovu subotu bit će otvorena i Seljačka tržnica.

"Jutros su nam bili  djelatnici Civilne zaštite i provjerili pridržavamo li se posebnih mjera zaštite. Utvrdili su da je sve u redu. Držanje razmaka od 3 do 5 metara, a obavezna je dezinfekcija ruku prilikom ulaska na Tržnicu. To se radi kod zaštitara koji ujedno ograničavaju ulaz kako bi bilo što manji broj ljudi koji odjednom kupuju i što manja mogućnost kontakta između ljudi." rekao je Letinić.

Za koji dan stižu pleksiglasi kako bi prodavači imali i fizičku barijeru s kupcima. Prodavači će naizmjenično prodavati svoje proizvode, znači svaki dan će drugi prodavači i tako će se izmjenjivati do prestanka epidemioloških mjera.

Letinić je najavio i otvaranje Seljačke tržnice kod Supernove i to već ovu subotu, pa će mali ekološki proizvođači ponovo moći nuditi svoje proizvode. 

 

Željko Kapelari razgovarao je s direktorom Tržnica Zadar Tomislavom Letinićem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.