Hrvatski radio

Radio Zadar

Direktor Nasada najavljuje zelenije kvartove i nove drvorede

09.09.2020.

06:55

Autor: S. Dražić

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Novi direktor zadarske komunalne tvrtke Nasadi Josip Krnčević i sam priznaje da je grad Zadar, kako kaže, neuredan što se tiče zelenila i zato je, nakon preuzimanja dužnosti direktora, pojačao aktivnosti Nasada na uređenju i navodnjavanju zelenila te uređenju gradskih četvrti.

Zadarska komunalna tvrtka "Nasadi" u idućem razdoblju pojačat će svoje aktivnosti kako bi Zadar bio što zeleniji i uređeniji, ali ne samo glavne prometnice i Poluotok već i svaka gradska četvrt.

  I u Nasadima su svjesni da uređenje i održavanje zelenila posljednjih godina nije na razini na kojoj bi trebalo biti pa od nedavno novi direktor Nasada Josip Krnčević i sam priznaje: Kada sam preuzeo dužnost vidio sam i sam da je Zadar u dosta neurednom stanju.

I zato se krenulo: I krenuli smo u organizirano uređenje grada, posebno na "udarnim" lokacijama, a to su ulaz u grad, Poluotok, periferija grada, Petrčane, Kožino.  A građani su pozitivno reagirali, stižu pohvale. Nekima je bilo čudno vidjeti naš traktor koji kosi po cijelom gradu.
"Zelenu injekciju" za oporavka i ljepši izgled trebali bi dobiti sve gradske četvrti jer Zadar nije samo Poluotok, kaže Krnčević :

   Posebno kvartovi kao što su Bili brig,Voštarnica.To su kvartovi koji inače imaju dosta zelenila i trebamo posaditi nove drvorede, urediti. Idemo u tom smjeru da uđemo u svaki kvart i da svi budu uređeni kako treba.

I laiku je jasno da grad posljednjih godina ostaje bez "pluća grada", mnoga su stabla posječena: Dvije godine zaredom imali smo velike nevere i puno je stabala stradalo. Neštom se počelo saditi prošle godine.Ovu jesen ćemo dosta posaditi stabala, npr. kod Veslačkog sadit će se novi drvored i inače dosta planiramo posaditi drvoreda ove jeseni. Da bi nadoknadili jedno posječeno stablo moramo posaditi dva.

Što se tiče zadarskih parkova direktor Nasada Josip Krnčević najavljuje revitalizaciju Perivoja kraljice Jelene, a kada je riječ o novom groblju u Crnom njegovu realizaciju očekuje iduće godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.