Hrvatski radio

Radio Zadar

Direktori WWF-a na Zrmanji i u Telašćici

20.09.2018.

18:16

Autor: HINA

Telašćica, Petar Glebov/ Pixsell

Telašćica, Petar Glebov/ Pixsell

Foto: - / -

Raftingom na Zrmanji i Krupi danas je 12 vodećih predstavnika svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF-a počelo posjet Hrvatskoj, radi upoznavanja s njezinim prirodnim ljepotama i mjerama zaštite. Sutra će posjetiti Park prirode Telašćica a u subotu Nacionalni park Krka.

U Hrvatskoj borave direktori WWF-a (World Wide Fund for Nature)  iz Finske i Austrije te Mediteranskog programa i programa za europske politike; direktori programa WWF-a iz Poljske, Grčke, Nizozemske, Italije i Švedske; voditelj cjelokupnog WWF-ovog programa za slatkovodne ekosustave i direktorica slatkovodnog programa iz WWF SAD-a, te direktorica odjela za prikupljanje financijskih sredstava iz WWF Internationala. Direktor WWF Adrije Deni Porej rekao je kako žele popularizirati Hrvatsku među kolegama u Europi i potaknuti ih na bolju suradnju, ne samo s WWF Adrijom nego i s lokalnim organizacijama. Tijekom posjeta imat će priliku razgovarati s udrugama koje se bave zaštitom Zrmanje, s ravnateljima i djelatnicima Parka prirode Telašćica i Nacionalnog parka Krka, njihovim dionicima i partnerima, dodao je Porej.

Voditelj cjelokupnog WWF-ovog programa za slatkovodne ekosustave Stuart Orr rekao je da je prvi put u Hrvatskoj te da je prekrasno i jedinstveno. Orr kaže kako je u svijetu aktualna tema hidroelektrana, propitkuje se njihova isplativost u ekonomskom smislu, uspoređuje se s drugim vrijednostima rijeka, razmišlja se o alternativama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.