Hrvatski radio

Radio Zadar

Divljaci ostavili hrpe smeća u novom skloništu

23.11.2020.

10:09

Autor: Radio Zadar

Divljaci ostavili hrpe smeća u novom skloništu

Divljaci ostavili hrpe smeća u novom skloništu

Foto: - / -

Ovako je ovog vikenda izgledalo planinarsko sklonište Vlaški grad. Sklonište koje su 5 godina mukotrpno gradili članovi PD Paklenice i koje je dobilo nagradu za najbolji planinarski objekt u 2019. godini, rezignirano su objavili na svojim Facebook stranicama članovi Planinarskog društva Paklenica.

Sklonište je trenutačno zatrpano plastičnim bocama, neuredno, odvod sudopera je zaštopan ostacima hrane i kave, a dimnjak je začepljen izgorenom plastikom. Otvorenu hranu i zdjelu punu mesa i masnoće koja očito danima čeka neke izgladnjele planinare suvišno je i komentirati.
Pitamo se što bi tek bilo da u skloništu ne stoji veliki natpis "NE OSTAVLJAJ NIŠTA ZA SOBOM”.
Neshvatljive su nam osobe koje su bez trunke muke i truda, besplatno dobile na korištenje objekt s najboljim pogledom u Republici Hrvatskoj i onda se prema njemu ovako odnose. Stanje u planinarskim skloništima na južnom Velebitu je trenutačno takvo da PD Paklenica ozbiljno razmatra mogućnost zaključavanja svih planinarskih objekata i njihovo korištenje isključivo uz prethodnu najavu.
Vlaški grad će ostati ovakav do idućeg vikenda kada će skupina volontera potrošiti svoje slobodno vrijeme da bi, još jednom očistila nečije tuđe smeće.
Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.