Hrvatski radio

Radio Zadar

Djeca na Molatu dočekala Ribafisha

06.07.2022.

14:07

Autor: Maja Milin

Ribafish na Molatu

Ribafish na Molatu

Foto: Dina Popović / -

Jučer se na Molatu, u malom Zapuntelu, okupilo mnoštvo djece kako bi dočekali Ribafisha. Plivali su, razgovarali, a onda iz mora izronili staru automobilsku gumu koja je na dnu mora živjela desetak godina. Dolazak Ribafisha dio je njegovog projekta "RokOtok" koji se danas nastavio prema Istu, ali i projekta Zapuntelska ljetna škola u organizaciji udruge Žaruljica. 

"Ajme, pa ova je guma ispod rive otkad sam se rodila!" - rekla je djevojčica na Molatu koja je s prijateljima došla dočekati Ribafisha. Druženje i plivanje oduševilo je brojnu djecu kojima je Domagoj Jakopović Ribafish pokazao kako se postavljaju Geocachevi, što ih je posebno oduševilo. 


Galerija
Ribafish na Molatu, Foto: Ivan Čujić/-
Ribafish na Molatu , Foto: Ivan Čujić/- Ribafish na Molatu, Foto: Ivan Čujić/-Ribafish na Molatu , Foto: Ivan Čujić/-

Jučer je vrijeme poslužilo, pa je Domagoj Jakopović zvani Ribafish s timom prijatelja otplivao 2500 metara u 45 minuta, a danas ih je čekala mini dionica po maksi prometnom kanalu Molat-Ist. Na Ist su stigli u 10 sati. 


Njegova misija nastavlja se dalje prema sjeveru - nakon zadarskih otoka posjetit će Rab, Cres, Lošinj. Plivački pohod završava 26. srpnja kad će doplivati s otoka Košljuna do Punta na Krku.  


Iako je to kraj projekta "RokOtok", Ribafish ne bi htio ovdje stati pa će po povratku u Zagreb nastaviti s planiranjem novih projekata. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.