Hrvatski radio

Radio Zadar

Djeci određen odvjetnički opunomoćenik

11.03.2019.

13:50

Autor: Božidar Kolega

Djeci određen odvjetnički opunomoćenik

Djeci određen odvjetnički opunomoćenik

Foto: - / -

Djeci, žrtvama teškog zločina u Pagu, dostavljena je pouka o pravima koja imaju u ovom kaznenom postupku, te im je određen opunomoćenik iz redova odvjetnika koji će zastupati njihove interese, rekao je danas Duško Berović, glasnogovornik zadarskog županijskog državnog odvjetnika.

Do sada su ispitana 3 svjedoka , a sudac istrage ispitat će još majku koja ima status posebnog svjedoka. Toksikološko vještačenje krvi i urina oca kojeg se tereti za pokušaj četverostrukog teškog ubojstva još nije stiglo, a čeka se i biološko vještačenje. Okrivljenik je trenutačno u zatvorskoj bolnici u Zagrebu gdje čeka vještačenje.

Kada se prikupe svi materijalni i personalni dokazi, dakle kompletan dokazni materijal, onda će krenuti vještačenje, kako bi tim vještaka, a to će biti kombinirano psihijatrijsko i psihologijsko vještačenje u Zagrebu, kako bi mogli dati što bolji vještački nalaz. Treba se utvrditi stanje okrivljenika u vrijeme počinjenja kaznenog djela, duševno stanje, što je prethodilo tome i opće duševno stanje kako bi se znalo dalje postupati u tom predmetu, kazao je glasnogovornik zadarskog županijskog državnog odvjetnika, Duško Berović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.