Hrvatski radio

Radio Zadar

Djevojčica(7) ima teške ozljede glave - nije pri svijesti, vode je na Rebro

28.02.2019.

12:17

Autor: sd/tp

Foto: Suzana Dražić

Foto: Suzana Dražić

Foto: - / -

Sedmogodišnja djevojčica ima teške i brojne ozlijede glave, nije pri svijesti, a ozlijeđena je i u predjelu grudnog koša. Čim stanje pacijentice dopusti, bit će prevezena na KBC Rebro, rekli su u zadarskoj Općoj bolnici o stanju djece koju je u Pagu jutros pokušao ubiti otac.

Dvije su djevojčice u dobi od 7 i 8 godina s teškim tjelesnim ozljedama na Jedinici intezivnog liječenja. 8-godišnja djevojčica je stabilno i pri svijesti i sutra će biti operirana, dok je njena godinu dana  mlađa sestra najteže ozlijeđena. Ima brojne ozljede glave i grudnog koša i sada je na mehaničkoj ventilaciji. Njeno stanje nije stabilno, izvijestio je voditelj JIL-a dr Edi Karuc.

U kontaktu smo s Ministarstvom zdravstava i planiramo, kad se njeno stanje stabilizira, prebačaj u KBC Rebro.

 Na Odjelu kirurgije smješteneo je dvoje ozlijeđene djece. 5- godišnja djevojčica ima lakše tjelesne ozljede, nagruvana je i ima ogrebotine po licu, nagnječenje grudnog koša i njezino je stanje stabilno, izvjestio je voditelj Kirurgije dr Jaša Pavić.

 Mlađi  brat, u dobi od tri godine, ima teže tjelesne ozljede, ali je stabilno. Na kontrolnim snimkama pojavilo se nešto zraka u grudnoj šupljini što ukazuje na puknuće. Nije životno ugrožen ali ćemo popodne obaviti nove kontrolne snimke, rekao je dr Pavić. 

   Majka stradale djece došla je u bolnicu u pratnji Socijalne službe, pogledala je svoju djecu i u velikom je šoku, priopćio je ravantelj zadarske bolnice dr Željko Čulina.

Bolnica će joj omogućiti  da bude pored svoje djece s ciljem njihovog što bržeg oporavka, dodao je dr Karuc.

dr Edi Karuc

dr Željko Čulina

dr Jaša Pavić

o majci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.