Hrvatski radio

Radio Zadar

Djevojčica s Paga se probudila, sutra Upravno vijeće

03.03.2019.

07:54

Autor: HRT Radio zadar

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Najstarija djevojčica s Paga, najteže ozlijeđena u zločinu oca koji je svoje četvero djece bacio s prvog kata, probudila se i pri svijesti je. Potvrdio je to doktor Toni Matić iz zagrebačkoga KBC-a.

Danas smo je prestali sedirati. Nije uspavana. Skinuli smo je s aparata za disanje i samostalno diše, izjavio je jučer poslijepodne  voditelj jedinice intenzivne pedijatrijske skrbi KBC-a Zagreb docent Milivoj Novak. Dodao je kako su liječnici optimistični o njezinu oporavku. Dvije djevojčice i dječak su u zadarskoj Općoj bolnici i njihovo je stanje bolje, kazao je jučer zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Sukladno prijedlogu ministrice Murganić, sazvana je sjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb za ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine u 10 sati. Očekuje se da će Vijeće do tada dobiti izvješće o provedenim nadzorima. Članovi Upravnog vijeće će pregledati izvješća te će, ako budu spremni, o tome odmah i raspraviti. Sukladno odredbi čl. 136. Zakona o socijalnoj skrbi, nakon raspravljenih izvješća, Upravno vijeće će zatražiti od ravnateljice pisano izjašnjenje. Marina Dujmović Vuković je predsjednica Upravnog vijeća. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.