Hrvatski radio

Radio Zadar

Do 13 sati na Narodnom trgu Zadar šalje pozdrav Vukovaru

01.12.2018.

07:50

Autor: HRT radio zadar

Do 13 sati na Narodnom trgu Zadar šalje pozdrav Vukovaru

Do 13 sati na Narodnom trgu Zadar šalje pozdrav Vukovaru

Foto: - / -

Danas središnji dio 23. humanitarne akcije "Vukovaru ZaDar" , na Narodnom trgu s početkom od 09:30 sati! Svaka donacija je dobrodošla, jer potrebe Vukovaraca su velike - poručuju organizatori. Konvoj za Vukovar kreće u ponedjeljak 3. prosinca.

 Na Narodnom trgu središnja priredba, još možete donijeti poklone. Sestra Melhiora  ističe da su velike potrebe Vukovaraca. Svakodnevno dolaze u Caritas, traže pomoć za ogrjev, pomoć u plaćanju režija, lijekova.

Od 9,30 do 13 sati održati će se veliki kulturno – umjetnički program u kojem sudjeluju brojni izvođači, pjevači, zborovi, KUD-ovi, klape. Novost ove godine je da će u tom programu sudjelovati i izvođači iz drugih dijelova Hrvatske, KUD-ovi iz Zagrebačke županije, Međimurja i Šibenika koji su poželjeli pomoći Vukovar i pridružiti se akciji. Ljudi koji budu ostavljali novčani prilog za Vukovar na trgu, zauzvrat mogu uzeti rukotvorine i božićne artikle po vlastitom izboru, a izradili su ih djeca i drugi dobročinitelji. Zadarska županija će na račun Vukovarskog caritasa uplatiti iznos od 10 000 kn.

Završnici na Trgu prethodi ostavljanje paketa pomoći Zadrana u školama i vrtićima u nadbiskupiji od ponedjeljka 26. studenog  do petka 30. studenoga od 8 do 18 sati, a u subotu 1. prosinca od 12 do 14 sati. Konvoj za Vukovar kreće u ponedjeljak 3. prosinca kod OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru. Građani i tu mogu pred polazak za Vukovar donijeti pakete 3. prosinca od 7 do 8,30 sati.

 Kao i svake godine uz brojne građane i tvrtke donatore koji sudjeluju u prikupljanju pomoći gradu heroju, uključeni su i Grad Zadar i Zadarska županija. Glavni organizator je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar uz pomoć partnera O.Š Šimuna Kožičića Benje i Prirodoslovno-grafičke škole Zadar te brojnih sponzora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.