Hrvatski radio

Radio Zadar

Do Božića gotovi jedni radovi, kreću drugi

04.12.2017.

11:45

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas kreće nanošenje nosivog sloja na križanju ulice Mažuranića i Strossmayera. To znači da će se do Božića , ako ne bude previše kišnih dana, raskrižje otvoriti za promet .

Što se tiče ostalih radova u gradu, pročelnik Darko Kasap najavljuje:  

Spoj ulice Benka Benkovića i Puta Nina , projekt se nastavlja dalje. On bi trebao biti gotov do turističke sezone , do početka turističke sezone. Prometna regulacija kakva je sada ostat će i tijekom Božića I Nove Godine. Iz Hrvatskih cesta smo dobili informaciju da bi ovih dana trebao biti završen dio Liburnske obale, od Pomorske policije do starog autobusnog kolodvora, to znači da će onda nastupiti nova privremena prometna regulacija , od mosta do starog autobusnog kolodvora. Prometovat će se onim ukrcajnim trakama za trajekt, a sama cesta će ići u rekonstrukciju i tako će funkcionirati do veljače 2018. godine.  Sam Bulevar  u ovoj fazi koji je sada u rekonstrukciji bi trebao biti gotov do Božića, i za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana  bi trebale biti u funkciji oba dvije trake Bulevara u ovom dijelu što je sada u fazi rekonstrukcije, a potom poslije Tri kralja nastavlja se dalje s rekonstrukcijom  Bulevara , ulice Ante Starčevića i sa svim projektima koje rade Hrvatske ceste na području grada. 

A nakon što je potpisan ugovor o uređenju oborinske i kanalizacijske infrastrukture na Bokanjcu  koji je pretrpjeo najveće štete za nedavne poplave,  javio se strah kako će se stati s radovima u drugim mjesnim odborima. To se neće dogoditi, rekao je  gradonačelnik Branko Dukić.

Na današnjem kolegiju gradonačelnika najavljeno je  kako će grad u Centar Mocire  iduće godine uložiti 12 milijuna kuna. Potpisana je i promemorija s Ministarstvom socijalne skrbi s kojim se zajednički financira ovaj projekt koji napokon ulazi u završnu fazu. 

Naravno očekujemo i od ministarstva školstva da potpiše, a ako ne potpiše te poboljšice koje smo mi, koje u biti treba svaki današnji objekt imati s obzirom da taj projekt već kasni 10 godina s tim poboljšicama, a ako ne budu oni prihvatili onda ćemo se mi pokrenuti i bez njih. - najavio je gradonačelnik Dukić

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.