Hrvatski radio

Radio Zadar

Do kraja mjeseca 500 milijuna kuna za mjere zapošljavanja

18.09.2015.

14:07

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava održalo je danas u Zadru konferenciju "Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda". Natječaji koji će biti raspisani, čulo se, usmjereni su razvoju civilnoga društva, te različitim socijalnim uslugama.

Pokazali smo da se programom financiranja asistenata u nastavi, za što je izdvojeno preko 77 milijuna, itekako korisno mogu povući sredstva Europskog socijalnog fonda. Do kraja ovoga mjeseca sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisat ćemo ugovor vrijedan 500 milijuna kuna za aktivne mjere zapošljavanja - rekao je u Zadru ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, na seminaru namijenjenom socijalnim radnicima, civilnom društvu i javnoj upravi

Sa ovim seminarima, kao što je ovaj u Zadru želimo dodatno predstaviti sve programe koji su nam na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda. Do kraja ove godine, iz toga fonda, planiramo povući ukupno 700 milijuna kuna.

Cjeloživotno učenje, prekvalifikacija, socijalno uključivanje - samo su neki od programa za koje se mogu koristiti sredstava ovoga fonda.

Zadarska županija je dobar primjer u povlačenju sredstava. Očekujem da će koristiti još i više. Zato smo i tu da ohrabrimo i lokalnu samoupravu i nevladine organizacije da krenu u planiranje, te da napišu kvalitetne projekte. Napominjem da za razliku od IPPA projekata sada mi sve procjenjujemo i komentiramo, što znači da će ići puno brže. Znači, u našim rukama je sve, što kažu, i škare i sukno

Ministar Mrsić je podsjetio kako će Hrvatskoj do kraja 2020-e godine na raspolaganju biti milijardu i pol eura za projekte koji su, osim za zapošljavanje, namijenjeni zdravstvenoj i socijalnoj skrbi, te javnu upravu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.