Hrvatski radio

Radio Zadar

U svibnju poznata "zadarska dama" u novom ruhu

17.02.2023.

10:29

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Obnova skakaonice na bazenu Kolovare

Obnova skakaonice na bazenu Kolovare

Foto: Grad Zadar / Radio Zadar

Do početka nove sezone kupanja, skakaonica na bazenu Kolovare trebala bi kupače dočekati u novom ruhu. U tijeku su obnoviteljski radovi na poznatom objektu izgrađenom 1957.godine . Grad Zadar ulaže 820 tisuća kuna u ovaj projekt. Kroz sljedeća tri mjeseca očekujemo dovršetak obnove skakaonice na otvorenom plivalištu Kolovare. Napravili smo cijeli niz ispitivanja kroz dvije godine , zatim i projekt, a sad tvrtka MAR d.o.o. radi na obnovi . U potpunosti će se zamijeniti legendarna trica, petica i desetka, zatim i sama armatura na stupovima koji nose skakaonicu, sve kako bi ona bila sigurna za naše kupače i skakače. Do 5. Mjeseca ćemo imati u potpunosti obnovljenu skakaonicu, jedinu takvu s ove strane Jadrana - kazala je za naš Radio Dina Bušić, gradska pročelnica za kulturu i sport. Skakaonica na bazenu Kolovare jedina je u Hrvatskoj sa koje se skače u more, a ne u vodu.


U potpunosti će se promijeniti i mostić, nakon toga i ploče na južnom dijelu bazena, nakon što je prije tri godine obnovljen sjeverni dio bazena, dodaje pročelnica Bušić.

Obnoviteljski radovi na skakaonici na bazenu Kolovare

Obnoviteljski radovi na skakaonici na bazenu Kolovare

Foto: Grad Zadar / Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.