Hrvatski radio

Radio Zadar

Dobar poslovni plan jamstvo za uspjeh !

27.02.2013.

12:19

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako izraditi dobar poslovni plan kao temelj za buduće uspješno poslovanje - tema je seminara koji se održava u organizaciji Razvojne agencija Zadarske županije i Ministarstva poduzetništva i obrta.

Voditelj seminara, konzultant HAMAG INVEST-a Dražen Sudinec napominje kako živimo u vremenu brzih trendova koje treba pratiti, tako primjerice svi oni koji investiraju u obnovljive izvore energije mogu očekivati dobre prihode. Također tvrtke čija ulaganja prate razne izmjene zakonske regulative, poput aktualne fisklizacije ili legalizacije mogu ostvariti dobru zaradu. Ono što je najvažnije, kaže Sudinec da je poslovni plan realan, odnosno da je baziran na temelju analize tržišta, kapitala i struke.

Evo što na upit o potrebnim promjenama u našem poslovnom okruženju kažu voditelj Sudinec i neki od polaznika seminara

" U Hrvatskoj se stvara jedna loša poduzetnička klima, prije svega jer se svi natječu u nekakvim crnim prognozama, nama treba jedna pozitivna atmosfera, znači nešto što će ljude osloboditi ohrabriti da pokrenu posao". - rekao je Dražen Sudinec. 

 

 " Sve je teško, ali kapital je najgori, vrlo promjenjivi zakoni , tako da je teško predvidjeti sve opasnosti, također nedefinirani imovinsko-pravni odnosi kao i nedefiniran sustav financiranja "- rekli su neki od polaznika seminara

Cilj seminara je naučiti polaznike osnovama poslovnog planiranja i izradi poslovnog plana, i to kroz slijedeće tematske jedinice: Što je poslovni plan, životni ciklus proizvoda, kako pripremiti poslovni plan, analiza konkurentnosti, istraživanje tržišta, marketinške aktivnosti, primjeri i radionica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.