Hrvatski radio

Radio Zadar

Dobili ključeve: "Čekali smo Godota ali i dočekali!"

02.09.2016.

13:00

Autor: F. Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskom naselju Crvene kuće danas je priređena svečanost priomopredaje socijalnih stanova izgrađenih po modelu programa POS - a. Riječ je o ukupno 73 stana, a investicija je teška 32 milijuna kuna.

Evo izjave  gradonačelnika Božidara Kalmete te članova dviju zadarskih obitelji koje su nakon dugo vremena, končano osigurale svoj krov nad glavom:

Korisnici: Čekali smo Godota, ne znam što bih vam rekao nakon 24 godine, kad ste podstanar sa šestero djece , četvero školaraca...Ovo je jedan osjećaj kad ti netko daje krov nad glavom, nešto najljepše što se može doživjeti...

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta: Ova 73 stana koji će danas dobiti naši sugrađani kojima je to potrebno, dodajmo još 110 koji su već prije izgrađeni, onda zaista možemo kazati kako smo jedan veliki stanova za socijalne potrebe izgradili i dodijelili našim sugrađanima kojima je to potrebno.

 Investicijska vrijednost građevine iznosi oko 31 milijun i 700 tisuća kuna, od čega poticajna sredstva Republike Hrvatske iznose oko 7.milijuna i 200.tisuća kuna. Predugovorna cijena je 813,81 eura po m2 a plaća ju Grad Zadar. 

Zgradu je projektirao ured ARHITEKTI PAULIĆ d.o.o. iz Zagreba, radove je izvela zajednica LAVČEVIĆ-INŽENJERING d.o.o. iz Splita i LAVČEVIĆ ZADAR d.o.o. iz Zadra a nadzor gradnje vršila je tvrtka JURCON PROJEKT d.o.o. iz Zagreba.U sklopu Programa POS-a od početka njegovog provođenja izgrađena su na području grada Zadra 363 stana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.