Hrvatski radio

Radio Zadar

Dobra atmosfera Dogus turnira

02.10.2016.

17:37

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zabavno je prošlog tjedna bilo na Višnjiku. Održan je treći Zadar Dogus košarkaški turnir na kojemu su domaći košarkaši osvojili treće mjesto. Podsjećamo malo na dobru atmosferu turnira.

Unatoč tomu što je pobjednik turnira Darussafaka, zadarske navijače najviše je zanimala borba za treće mjesto, odnosno susret Zadra i Lokomotiva Kubana, kluba koji je prošle godine igrao na Final fouru Eurolige.

Za ilustraciju, samo jedan igrač Lokomotiva skuplji je od svih igrača Zadra zajedno. To se, međutim nije vidjelo na terenu.

Beskompromisnom borbenošću i golemim srcem David je još jednom pobjedio Golijata i ponovno osvojio srca svojih navijača.

Vjerojatno su iznenadili i našu publiku i sve koji su bili prisutni u dvorani Krešimira Ćosića, ali jednostavno ovoliko želje, ovoliko energije, ovoliku borbenost to nešto što jednostavno treba krasiti našu ekipu, ja mislim da smo mi na jako dobrom tragu. - kaže Ante Matulović, trener Zadra.

Moram čestitati Zadru. Odigrali su vrlo dobru utakmicu, fizički čvrstu, imali su dobru filozofiju igre, a nama preostaje još mnogo posla. - komentirao je Fotios Katsikaris, trener Lokomotiva Kubana.

Preostaje i Zadru. Kako smo spomenuli na početku, pobjednik turnira je Darussafaka. I dok je David Blatt bio zadovoljan, Želimir Obradović, najtrofejniji trener u Europi bio je nezadovoljan.

Nemamo da ne kažem da ovi mlađi igrači ne shvaćaju šta znači srčanost šta znači prilika da igraš u Feneru, šta znači motivisanost. - kaže Želimir Obradović, trener Fenerbahcea.

Ako ne nauče ove, naučit će iduće godine. Do novog ZDBT-a 2017.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.