Hrvatski radio

Radio Zadar

Dobre vijesti iz Ministarstva mora: Stižu milijuni za lučku infrastrukturu

21.02.2019.

17:05

Autor: SMiljak-hrt/hina

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

U Ministarstvu mora potpisani su sporazumi i ugovori kojima se ukupno 80 milijuna kuna dodjeljuje za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju luka. Najviše projekata, njih pet, ima Županijska lučka uprava Zadar, a najveći iznos dodijeljen je Županijskoj lučkoj upravi Rab.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola zahvalio je ministru u ime svih potpisnika ugovora zbog toga što, kako je rekao, zna prepoznati njihove potrebe.

Projekt koji ćemo započeti za dvadesetak dana je Jazine, drugi projekt koji smo isto kandidirali je obnova lukobrana u Vinjercu, zatim tu je luka Mrljane na otoku Pašmanu, Pakoštane također stari lukobran . - naveo je ravnatelj Škibola.

Iz godine u godinu povećavamo iznose za financiranje takvih i sličnih projekata, gradnje, rekonstrukcije lučke infrastrukture u našim obalnim županijama. Do sada smo potpisali ugovore za sedam projekata iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti oko 200 milijuna kuna, projekata koji se po prvi puta financiraju iz fondova EU, rekao je resorni ministar Oleg Butković, dodavši da se nikada do sada nije toliko ulagalo u lučku infrastrukturu.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora, sve županijske lučke uprave će raspisati natječaje jer novac, kazao je ministar, treba potrošiti ove godine, a ubrzo dolazi turistička sezona, kada će radovi biti obustavljeni.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.