Hrvatski radio

Radio Zadar

Doček Nove na otvorenom uz cjelodnevni program

28.12.2018.

11:33

Autor: Maja Savić

Doček Nove na otvorenom uz cjelodnevni program

Doček Nove na otvorenom uz cjelodnevni program

Foto: - / -

Tradicionalno, kako bi se proširio opseg zabave na Poluotoku, Turistička zajednica postavlja više pozornica na kojima će se simultano odvijati više programa. Udarni termin je na Narodnom trgu u 22 sata a u Novu Godinu Zadrane i goste će uvesti Neno Belan i Fiumensi. m.s.

 

 

Na Staru godinu od 11 sati održava se matineja dočeka za djecu sa programom zimske bajke. Na adventskom trgu potom će se biti plesnjak za djecu te igraonica a na adventskoj pozornici u poslijepodevnim satima nastupit će Zoran Jelenković. Večernji program od 22 sata otvara zadarski Rockatansky band dok će se simultana priča odvijati na Narodnom trgu otprilike u isto vrijeme. Nakon legendarnog zadarskog benda Forum, Zadrane i njihove goste u Novu godinu uvest će splitski glazbenik sa riječkom adresom Neno Belan i Fiumensi. Belan ne skriva da se uvijek rado odazove za koncerte kada je Zadar u pitanju jer je za njega vezan privatno i poslovno:

" Zadar mi se sviđa kao grad i to je definitivno prostor gdje bih mogao živjeti. Naravno, lijep je stari centar, Poluotok, i cijeli taj potez nadalje prema Boriku i još dalje".

Oni željni mirnijeg dočeka pokušati će se opustiti na Kalelargi na platou gdje će u zavjetrini uživati u vokalnu Martine Thomas i njenog novog benda sa laganijim repertoarom svjetskih glazbenih žanrova.

Turisti i domaći pak prvog dana 2019 te neće ostati gladni ako se zateknu na otvorenom. Grad nudi više od deset restorana i sličnih ugostiteljskih objekata koji će biti na usluzi skoro cijeli dan, neki od njih i na Staru i na Novu godinu. Ante Galić ispred Turističke zajednice nabraja:

"Na Staru do poslijepodne i cijeli idući dan radi "Bruschetta", restoran "Stipe" oba dana, "Zadar Jadera" također, "Dva ribara" rade oba dana, "Art hotel Kalelarga" nudi i doček. restoran "Kaštel" u Bastionu je također otvoren, zatim "4 kantuna" radi i na Novu, potom "Konoba Dalmacija" pa "Hedonist" oba dana, sveukupno 15 restorana na Poluotoku".
Doček u Zadru, otvaranjem vrata ugostiteljskih objekata na prvi dan Nove, govori ponešto i o naznakama zimskog turizma sa mirisom Mediterana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.