Hrvatski radio

Radio Zadar

Doček Nove u Zadru: TBF na Adventu, Dalmatino na Trgu

31.12.2019.

08:41

Autor: rzd

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Na adventskom trgu nastupa splitski TBF, a na Narodnom trgu Dalmatino. Svirat će se i na Kalelargi, u 22 sata zabavlja vas Martin Thomas & INSD Enterprise. Na Narodnom trgu u isto vrijeme zagrijavaju vas Jungle Boogie.

Zadnji dan 2019. prolazi u lijepom vrijemenu. U posljednjem danu 2019. i prvim danima 2020. godine zadarska Kalelarga i cijeli Poluotok bit će tako osunčani, a ulice i trgovi raspjevani u ugodnim večerima. Sviraju, uostalom, na dočeku Nove godine splitski TBF i Dalmatino, a u prvim danima siječnja hrvatska pop diva Vanna i šibenski slavuj Marko Škugor.

Silvestrovo će ponuditi glazbeni spektakl i pregršt dobre energije. Svirka će u 22 sata početi na Kalelargi s Martinom Thomas & INSD Enterprise, a u isto vrijeme na adventskom trgu prašit će sjajna grupa Zaratino. Na Narodnom trgu također od 22 sata svirat će Jungle Boogie, potom u 23:30 grupa Dalmatino na istom trgu, dok će na adventskom trgu nastupiti splitski TBF.

Mladen Badovinac nedavno se oženio i otkrio kako čeka dijete, pa će Nova godina koju će dočekati u Zadru, biti višestruko slavljenička. U pitanju je i 30 godina postojanja splitskog benda.   

- Ovo je prvi put da ćemo svirati na dočeku Nove godine u Zadru. Inače ne sviramo svaki put na dočeku Nove do kraja, ali sada nastupamo s produženim terminom iza ponoći. Nastojat ćemo ljude zabaviti i držati u veselju, a proći ćemo, naravno, kroz cijeli naš repertoar, od sjetnih i tužnih do veselih pjesama - kaže Mladen čiji TBF svakih četiri-pet godina izbaci novi album. Dosad je izašlo šest studijskih albuma, posljednji 2015. godine, pa će možda 2020. Mladen pamtiti i po novom nosaču zvuka.

- Počeli smo nešto prčkati prije dva-tri tjedna, radimo na tomu pa ćemo u sljedećoj godini sigurno nešto izbaciti - dodaje frontmen TBF s novogodišnjom porukom: Lamborghini džip je besmislen. Ili kupi sportski auto, ili kupi džip.  

A prije nego krene konačno odbrojavanje i ispraćaj 2019. godine, najmlađe Zadranke i Zadrani svoj će doček Nove godine imati na Narodnom trgu u 12 sati, a dotad će program Kids welcome Zadar biti šarolik i zabavan. Počinje u 11 sati s božićnom glazbom i modeliranjem balona, potom će se od 11:20 sati na pozornici predstaviti svi omiljeni likovi koji su pratili adventski program, a od 11:45 gledat ćemo nastup Plesne skupine Lana. Nakon plesne točke dijelit će se baloni svima na Narodnom trgu, pa će se u 12 sati uz odbrojavanje i tisuće konfeta pustiti u zrak. Program se nastavlja mini diskom i zabavnim igrama i dječjom tombolom od 12:50 do 13 sati.  

Manifestaciju Advent u Zadru i doček Nove godine u Zadru organiziraju Grad Zadar, TZ Grada Zadra, Tržnica Zadar i Višnjik Zadar u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.