Hrvatski radio

Radio Zadar

Dodijeljene nagrade „Volonterska ruka“ u Zadru

05.12.2020.

07:55

Autor: RZD

foto: Volonterski centar Zadar

foto: Volonterski centar Zadar

Foto: - / -

Dobitnik ovogodišnje nagrade „Volonterska ruka“ za najistaknutijeg volontera je Julian Vlado Zrnić. Nagradu je Julian zaslužio za dugogodišnje volontiranje i humanitarno djelovanje: još kao srednjoškolac počeo je redovito volontirati u Socijalnoj samoposluzi Sv. Frane.

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, jučer je održana dodjela godišnje županijske nagrade „Volonterska ruka“ najistaknutijim volonterima/kama te organizatorima volontiranja koji uključuju volontere/ke u rad svojih organizacija. Dodjelom nagrade Volonterski centar Zadar želi odati priznanje svim pojedincima i organizacijama koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u lokalnoj zajednici i na taj način utjecali na njenu promjenu i dobrobit - objavio je Volonterski centar Zadar.

Manifestacija dodjele nagrada održala se u dvorištu Kneževe palače, ove godine u nešto skromnijem obliku. 
Kao i svake godine dosad, nagradu su osmislili i volonterski izradili učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar sa svojom profesoricom Leom Ljubom Kocijan. Nagrade je uručio pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije Bernard Maruna. 

Dobitnik ovogodišnje nagrade „Volonterska ruka“ za najistaknutijeg volontera je Julian Vlado Zrnić. Nagradu je Julian zaslužio za dugogodišnje volontiranje i humanitarno djelovanje: još kao srednjoškolac počeo je  redovito volontirati u Socijalnoj samoposluzi Sv. Frane, a zajedno s prijateljima iz škole organizirao je humanitarne nogometne utakmice za pomoć potrebitim obiteljima. Ove se godine posebno istaknuo u nesebičnom volonterskom angažmanu pomoći slijepim osobama u svakodnevnim poslovima u organizaciji Udruge slijepih Zadarske županije te projektu „72 sata bez kompromisa“, u kojem sudjeluje 5. godinu zaredom.
 
Ostale nominirane volonterke i dobitnice zahvalnica Volonterskog centra su:
• Petra Baković za aktivan volonterski rad u Udruzi „Ahimsa“, a posebno za dugogodišnji doprinos u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar
• Matea Biloglav za dugogodišnji volonterski doprinos radu s mladima u Udruzi CINAZ
• Anđela Šindija za volonterski rad s mladima u Udruzi CINAZ
• Petra Šarić za volonterski rad s mladima u Udruzi CINAZ.
 
Dobitnik ovogodišnje nagrade „Volonterska ruka“ za najistaknutijeg organizatora volontiranja je Udruga „Manufaktura ideja“ za INICIJATIVU #ostanidoma i #pišidnevnik tijekom pandemije Covida-19.

Drugi nominirani organizator volontiranja i dobitnik zahvalnice Volonterskog centra je Organizacijski odbor projekta „72 sata bez kompromisa“ za Zadarsku nadbiskupiju za izuzetno aktivan, nesebičan i svestran doprinos u organizaciji i provođenju mnogobrojnih volonterskih aktivnosti, animaciju volontera i jačanje solidarnosti u lokalnoj zajednici.

Manifestacija dodjele nagrada održala se u dvorištu Kneževe palače, ove godine u nešto skromnijem obliku. 
Kao i svake godine dosad, nagradu su osmislili i volonterski izradili učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar sa svojom profesoricom Leom Ljubom Kocijan. Nagrade je uručio pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije Bernard Maruna. Čestitamo današnji Međunarodni dan volontera!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.