Hrvatski radio

Radio Zadar

Nagrada grada Zadra u automobilizmu i revija Oldtimera na Višnjiku

26.03.2022.

17:57

Autor: Maja Milin

Nagrada grada Zadra

Nagrada grada Zadra

Foto: Automobilistički klub RTZ / -

U organizaciji automobilističkog kluba Racing team Zadar i ŠC Višnjik, na Višnjiku se održava druga po redu "Nagrada grada Zadra" u automobilizmu. Od 10 do 18 sati, posjetitelji će uživati u natjecanjima u više kategorija te izložbi Oldtimer vozila. 

Nagrada grada Zadra

Nagrada grada Zadra

Foto: Promo / -

Nedjelja, 27. ožujka na Višnjiku će proteći u znaku automobila. Osamdesetak prijavljenih natjecatelja snage će odmjeriti u kronometru regije Jug. Neki voze otvoreno, neki licencirano, a tu je i Promo fićo kup te dvadesetak kartinga za djecu od 10 godina. 


- Ovo je druga godina, prvu smo organizirali 2019. a onda dvije godine nismo mogli ništa jer nas je korona spriječila. 


Sretni smo što smo ove godine uspjeli organizirati Nagradu grada Zadra u suorganizaciji ŠC Višnjik i plan nam je svake godine, zadnji vikend u ožujku, raditi kružnu utrku, poručuje Elkan Petrov iz Automobilističkog kluba RTZ. 

Vespe

Vespe

Foto: Vespa klub Zadar / -

Početak cjelodnevnog događanja je u 7 sati, kad će se vršiti verifikacija vozila. 


Službeno, utrke kreću oko podne i traju do 18 sati. Paralelno s utrkama, posjetitelji će moći uživati u reviji Oldtimera koju organizira Oldtimer klub Zadar u suradnji s Vespa klubom Zadar, MK Arbanasi i OTK sv. Krševan.


- Bit će izloženo 90-ak oldtimer automobila, 20-ak motocikala i 20-ak Vespi. Od automobila, naći će se tu pokoji Rolls Royce, Porsche, Ferrari,  Fiat, Buick, Ford i drugi. 


Svi su dobrodošli razgledati izložena vozila i od vlasnika doznati nešto više o njima, ali i upoznati rad klubova, te izabrati najljepše vozilo u sve tri kategorije, poručuje Siniša Pavić iz Oldtimer kluba Zadar. 

Oldtimeri

Oldtimeri

Foto: Oldtimer klub Zadar / -

Želimo pokazati i ljudima i onima što "gasiraju" po gradu da je ovo puno lipše i pametnije, poručuje Elkan Petrov iz automobilističkog kluba RTZ, uz poziv svima da nedjelju provedu na Višnjiku 


Bit će i spize i pića, vrijeme je povoljno za druženje na otvorenom, a mi jamčimo dobar provod svima, zaključuje Petrov. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.