Hrvatski radio

Radio Zadar

Dodjela "Zlatne Penkale" u Zadru

20.04.2013.

00:11

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dodjela „Zlatne Penkale“, nagrade koju Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje stranim turističkim novinarima za njihov doprinos u promidžbi Hrvatske na stranim tržištima, održat će se u Zadru, ove subote u sv. Donatu.Svoj dolazak u Zadar potvrdilo je 23 novinara.

„Zlatna Penkala“ dodjeljuje se jednom godišnje, a kandidate nominiraju predstavništva i ispostave Hrvatske turističke zajednice u svijetu i to u dvije kategorije: za najbolji tiskani materijal i najbolju TV ili radijsku emisiju. Ove je godine za Zlatnu penkalu nominirano 18 radova iz tiska, 11 televizijskih priloga te 2 radio priloga s ukupno 20 tržišta. Dva najbolja rada dobit će Grand Prix nagradu, dok će ostalima biti uručena nagrada „Zlatna penkala“ za najbolje reportaže na svojim tržištima.

Nominirani novinari dolaze iz cijelog svijeta i u protekloj su godini svojim pisanjem i reportažama na osobit način predstavili ljepote i turističku ponudu Hrvatske. Svoj dolazak u Zadar potvrdilo je 23 novinara iz Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Italije, SAD-a, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Slovenije, Finske, Irske i Japana. 

Novinari finalisti  u Zadru borave ovoga vikenda prilikom čega će u prigodnom programu koji su osmislile Turistička zajednica Zadarske županije i Turistička zajednica grada Zadra upoznati potencijale grada i njegove okolice. Novinarima će se predstaviti turistička, kulturna, povijesna te enogastronomska ponuda Zadra i županije, što uključuje posjet Muzeju antičkog stakla, poseban performans na Morskim orguljama, posjet muzeju Zlata i srebra Zadra, vožnju brodom Zadarskim arhipelagom te posjet Nadinu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.