Hrvatski radio

Radio Zadar

14:22 / 05.12.2019.

Autor: Anita Perica

Dodjelom nagrada najistaknutijima volonteri obilježili svoj dan

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Vrijeme darivanja za njih traje cijelu godinu. Daruju svoje vrijeme, priskaču u pomoć kako najbolje znaju i umiju i ništa ne očekuju zauzvrat. Oni su volonteri i danas je njihov dan. Obilježili su ga uz ostalo dodjelom nagrada najistaknutijima, a sve kako bi bili „vidljiviji" u zajednici.

Od osnutka 2013. godine do danas Volonterski centar Zadar surađivao je s više desetaka organizatora volontiranja, dio su Hrvatske mreže volonterskih centara i ove godine dobitnik certifikata kvalitete za svoj rad. Hvale je vrijedan i podatak o dvije tisuće volontera u njihovoj bazi podataka. 

Gospođa Pera Varović ovogodišnja je dobitnica "Volonterske ruke" za najistaknutijeg volontera. Dugogodišnja je volonterka udruge Nada - za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji ovisnika.

Za razvoj volonterstva nagradu je dobila Udruga mladih Ahimsa.

Dodjela nagrade „Volonterska ruka" dio je projekta „Volonterska šuma - Umrežavanje i podrška organizatorima volontiranja za održivi razvoj volonterstva", financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a cilj nagrađivanja veća „vidljivost“ u zajednici.

 

Voditelj Volonterskog centra Zadar Josip Vidov, volonterka Pera Varović i članica Udruge mladih Ahimsa, izjave

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.