Hrvatski radio

Radio Zadar

Obećano da se hotel Maraska otvara dogodine. Dukić komentirao gradnju stanova na toj lokaciji

25.01.2023.

14:53

Autor: Filip Matijević

.

.

Foto: Dino Stanin / Pixsell

U Zadru je otvoreno gradilište luksuznog hotela turskog investitora Dogus grupe. Bit će to prvi Hyatt hotel u Hrvatskoj, na atraktivnoj lokaciji nekadašnje tvornice Maraska. 

.

.

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Hotel sa 133 smještajne jedinice na razini 5 zvjezdica u kojem bi trebalo raditi do 140 ljudi trebao bi se u Zadru, na lokaciji nekadašnje tvornice Maraska, otvoriti tijekom sljedeće godine. Obećanje je to predsjednika Uprave Dogus grupe Ferita Sahenka


Već smo počeli s radovima, pronašli smo izvore financiranja, projekt je spreman. Jamstvo da će biti izgrađeno u roku je to što ja ovdje živim, imam kuću u Zadru i hodam gradom uzdignute glave. Dođite ponovno 2024. godine.


Uvjeravanje da će hotel vrata otvoriti dogodine je bilo potrebno jer su prije nekoliko godina radovi već otvoreni, ali je sve stalo zbog niza komplikacija i preinaka u projektu. Sadašnjim planom predviđena je izgradnja i stambenih jedinica – o čemu tek mora odlučiti lokalna politika. Gradonačelnik Branko Dukić:


Rekli smo kako će biti izmjene Plana kada počne gradnja hotela. Odluku o tome donosi Gradsko vijeće, a oni su tome skloni.


Investicija u sam hotel je 55 milijuna eura, a Zadru i Hrvatskoj donijet će mnogo više, kazala je ministrica kulture i sporta Nikolina Brnjac:


Ovo je prvi Hyatt hotel u Hrvatskoj i drago nam je da je za to izabran Zadar. Ovo će doprinijeti kvaliteti hrvatskog turizma te prepoznavanju Zadra i Hrvatske kako kvalitetne turističke destinacije.


Direktor Turističke zajednice grada Zadra, Mario Paleka:


Zadar će, kad se ovo izgradi, postati konkurentna destinacija top destinacijama u Hrvatskoj. S nestrpljenjem očekujemo ovaj hotel.


Hyatt je jedan od najvećih svjetski hotelskih lanaca koji u 72 zemlje raspolaže s oko 1.200 hotela. Ovaj zadarski hotel bit će, kazali su ulagači, tek početak novog vala turskog kapitala u Hrvatsku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.