Hrvatski radio

Radio Zadar

Dogovor za povratak cjelogodišnje linije

13.12.2017.

09:39

Autor: HRT radio zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dovršetkom izgradnje terminala u luci Gaženica stvaraju se uvjeti i Jadroliniji za puno bolju ekonomsku računicu održavanja cjelogodišnje linije Zadar - Ancona, jer je to nakraći pomorski put koji povezuje Italiju i Hrvatsku - priopćili su iz ureda gradonačelnika.

Gradonačelnik Branko Dukić jutros je održao radni sastanak s direktorom Jadrolinije Davidom Soptom. Ovo je njihov drugi susret na istu temu, ponovno uspostavljanje cjelogodišnje linije Zadar- Ancona. Ukidanjem ove linije Grad Zadar je već neko vrijeme, a naročito ove godine, zakinut u prometnoj povezanosti s Italijom, te se  pokušava naći način na koji bi ju se ponovo uspostavilo.
Dovršetkom izgradnje terminala u luci Gaženica stvaraju se uvjeti i Jadroliniji za puno bolju ekonomsku računicu održavanja cjelogodišnje linije, jer je to nakraći pomorski put koji povezuje Italiju i Hrvatsku.
Dogovoren je sljedeći susret gradonačelnika i direktora Jadrolinije , na kojem će nazočiti i Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture kako bi se konkretnije dogovorio način povratka ove linije. U tome će zajednički sudjelovati Jadrolinija, Grad Zadar , Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture  i Zadarska županija, a Grad je spreman svim svojim resursima pripomoći u realizaciji ove ideje, koja bi donijela višestruke koristi za zadarsko gospdarstvo - priopćeno je iz ureda gradonačelnika Dukića.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.