Hrvatski radio

Radio Zadar

Dom "Sfinga" neće podizati cijene iduće godine

05.12.2022.

12:09

Autor: SDražić

Dom za starije i nemoćne Zadar

Dom za starije i nemoćne Zadar

Foto: Dino Stanin / Pixsell

 Tragom medijskih napisa da će u idućoj godini domovi za starije biti skuplji barem 20 posto provjerili smo hoće li u tom smjeru ići i Dom za stare i nemoćne u Zadru, kojem je osnivač Županija. Ravnatelj Mario Buljat kaže da su usluge Doma već poskupjele početkom listopada i novih podizanja cijena neće biti.

 Poskupljenje se kretalo između 12 i 18 posto,ovisno o vrsti usluge, kaže ravnatelj Doma na Sfingi Mario Buljat:


    Znali smo što nas sve očekuje s obzirom na cijene energenata i namirnica, pa smo podigli cijene 1. listopada. Naime, odlukom Upravnog vijeća  cijene usluga veće su za 12 do 18 posto. Sve ovisi o smještaju radi li se o stacionaru ili sobi za pokretnu osobu. Najskuplja  soba je ona u kojoj je korisnik nepokretan i potrebna mu je cjelodnevna skrb, košta 5,4000 kuna. 


 Novih poskupljenja u idućoj godini sigurno neće biti,obećao je ravnatelj Doma za stare i nemoćne koji,uz svoju središnjicu i dva manja doma u Salima i Preku, ima 425 korisnika, a oko 5 tisuća prijavljenih na listi čekanja.Poskupljenje domova za stare

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.