Hrvatski radio

Radio Zadar

Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda

19.09.2016.

12:47

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

'Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda' postaje već tradicija u Zadru na Rivi. Ovoga rujna od 18. - 22. , 5.godinu za redom, Zadrani i njihovi gosti mogu doista naći mnogo zanimljivih domaćih proizvoda .

Na sajmu se kupcima nude domaći proizvodi poput suhomesnatih prerađevina, meda, domaćih sireva i drugih mliječnih prerađevina, suvenira od lavande, proizvoda od voća i povrća, marinirane ribe, fritula, raznih likera, kupinova vina, kožnu obuću i torbe – ručni rad i raznih drugih predmeta po prihvatljivim cijenama. Organizator sajma je uslužni obrt Fotografica – vizualne komunikacije iz Varaždinske županije.

  Izlagači dolaze iz svih dijelova Hrvatske koji  sajmovima svakom kupcu može ponuditi široki izbor kvalitetnih domaćih proizvoda.

  Glavni cilj  je  potpora malim i obiteljskim gospodarstivma te njihovo osnaženje u svrhu doprinosa gospodarskom razvoju regije u kojoj žive i rade. Dugoročno gledano za očekivati je da će sajmovi pridonijeti povećanju održivog zapošljavanja, optimalnoj iskorištenosti regionalnih prirodnih resursa i ljudskih kapaciteta, kao i očuvanju bogate tradicije i kulturne baštine. Time se  potiče razvoj postojećih i pridonosi stvaranju novih proizvodnih kapaciteta.

 

   'Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda' vidno obogaćuje turističku ponudu tijekom sezone i pridonosi njenom produljenju. Jedna od okosnica uspjeha sajma jest i dobra suradnja s gradovima i općinama partnerima i njihovim turističkim zajednicama. Sigurno je da što više ovakovih i sličnih manifestacija organiziramo, obogaćujemo ponudu i sadržaj turističke sezone i promičemo vrlo kvalitetne i ukusne domaće proizvode.

 

  Dođite, vidite i kušajte - srdačno ste pozvani!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.