Hrvatski radio

Radio Zadar

11:15 / 01.09.2021.

Autor: msavic

Domaći med najtraženiji je domaći proizvod u Zadru

Domaći med najtraženiji je domaći proizvod u Zadru

Domaći med najtraženiji je domaći proizvod u Zadru

Foto: - / -

Od danas do 8 rujna na zadarskom Forumu 23 oje izlagača iz cijele zemlje predstavit će svoje autohtone proizvode na Sajmu Proizvoda hrvatskog sela, koji je po snazi treći u Hrvatskoj. Ovo je peti dosad.

 

Domaće je domaće. tradicija barem u ovom slučaju nije zaobišla Zadar. Temelje je sajam postavio 2001 e.

" Ovo je inačica koja se događa u Zadru gdje dolaze provjereni proizvođači koji nude svoje proizvode ali odlično je pogođeno vrijeme jer sezona uključuje i turiste." 

Uglavnom izlažu OPG ovi, oni doduše nemaju sredstava da otvore vlastite trgovine ali ovo im je sjajna prilika da prodaju ono u što su uložili vrijeme, kapital i predanost - dodaje organizator Jakov Kolega te napominje kako Zadar tradicionalno potražuje suhomesnate slavonske delicije tipa kulena i njegovih izvedenica ali od svega im je najdraže što je riječ o proizvodima koji stižu iz tzv. prve ruke:

" Ako ćete doći kupiti kulen onda ćete ga kupiti izravno od onog koji ga proizvodi. Tada ćete od njega dobiti i sve odgovore o njegovoj kakvoći i kvaliteti te načinu proizvodnje."

Kažu da nema loše domaće hrane, stvar je samo mjere odnosno koliko se i kada jede. Popularni su i sirevi a zadnjih godina domaći med preuzima primat među najtraženijim proizvodima. Tako će biti i idućih tjedan dana dodaje Kolega te ističe kako će i mali iznajmljivači doći na svoje jer godinama surađuju sa izlagačima a vezano uz odabir delicija koje kao poklone daruju svojim gostima. Kako se sezoni ne nazIre skori kraj, ta praksa će zaživjeti i sada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.