Hrvatski radio

Radio Zadar

Dominacija zadarskih ekipa na studentskom turniru EU-CONEXUS

26.09.2021.

08:34

Autor: Radio Zadar

Foto: Nenad Opačić

Foto: Nenad Opačić

Foto: - / -

U finalnoj utakmici momčad Sveučilišta u Zadru, koja je za razliku od prvog dana natjecanja nastupila bez nekoliko igrača koji su imali obvezu nastupanja u svojim klubovima, pobijedila je momčad Sveučilišta u Splitu rezultatom 76:74.

Na Višnjiku je završen međunarodni studentski turnir "EU-CONEXUS university sport games Zadar 2021". Sudionici iz sedam europskih država i devet europskih sveučilišta četiri su dana boravili u Zadru, gdje su osim sportskih natjecanja imali priliku i upoznati se sa ljepotama grada Zadra. Prvi put od osnivanja alijanse šest europskih sveučilišta, EU-CONEXUS imao je zajedničke ekipe u kojima su se natjecali studenti iz više zemalja.

Posljednjeg dana turnira u subotu skoro sve utakmice u ŠC Višnjik bile su zanimljive, a neke su i odlučene u napetim završnicama. Ekipe Sveučilišta u Zadru su u muškoj i ženskoj košarci, ženskoj odbojci i muškom futsalu upisale sve pobjede na natjecanju te osvojile četiri prva mjesta.

U muškoj košarci u napetoj završnici u utakmici za treće mjesto ekipa Univerza v Mariboru pobijedila je ekipu EU-Conexus rezultatom 74:71. U finalnoj utakmici momčad Sveučilišta u Zadru, koja je za razliku od prvog dana natjecanja nastupila bez nekoliko igrača koji su imali obvezu nastupanja u svojim klubovima, pobijedila je momčad Sveučilišta u Splitu rezultatom 76:74. Još jednu utakmicu za anale odigrao je fenomenalni Vito Barbaroša, koji je postigao 41 te je zasluženo proglašen za MVP turnira.

U ženskoj košarci ekipa Sveučilišta u Zadru pobijedila je ekipu Sveučilišta u Splitu rezultatom 57:38, te ekipu EU-CONEXUS rezultatom 56:49 te je zasluženo osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je ekipi EU-CONEXUS, a treće mjesto ekipi Sveučilišta u Splitu. MVP turnira je Tessa Guillou iz ekipe EU-CONEXUS.

U ženskoj odbojci ekipa Sveučilišta u Zadru odličnim igrama upisala je pobjede od 2:0 protiv ekipa Sveučilišta u Osijeku i Univerziteta u Zenici te osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je ekipi Sveučilišta u Osijeku, a treće mjesto ekipi Univerziteta u Zenici. MVP turnira je Franka Volpi-Kobal iz ekipe Sveučilišta u Zadru.

U muškom futsalu momčad Sveučilišta u Zadru u odličnoj utakmici pobijedila je Univerzitet u Zenici rezultatom 4:2 (Orlović 3, Nović) i Sveučilište u Osijeku rezultatom 5:2 (Orlović 2, Babović, Ramov, Nović) te također osvojila prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je momčadi Univerziteta u Zenici, a treće mjesto momčadi Sveučilišta u Osijeku. Renato Nović iz ekipe Sveučilišta u Zadru proglašen je za MVP turnira.

Turnir je održan u Europskom tjednu sporta koji se obilježava od 23. do 30. rujna 2021. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.