Hrvatski radio

Radio Zadar

Domovinska koalicija zagovara lustraciju

13.08.2016.

12:21

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Domovinska koalicija pripremila je paket zakonskih prijedloga kako bi se reformiralo hrvatsko pravosuđe. Smatraju da je to preduvjet svih ostalih reformi u državi. Stoga predlažu lustraciju hrvatskoga pravosudnog sustava, kao temelj svih ostalih lustracija.

Anto Đapić, predsjednik stranke Desno dodaje, kako bi kriminalizacija pozdrava "Za dom spremni" još više podijelila hrvatsko društvo:

       Pozdrav "Za dom spremni" je dio domovinske tradicije, dio Domovinskog rata. To je pozdrav koji su najbolji hrvatski sinovi govorili kada su ginuli sa tim poklikom za ostvarivanje ideala slobodne i neovisne hrvatske države - kazao je Đapić.

Korupcija i siva ekonomija godišnje u Hrvatskoj progutaju preko 25 milijardi kuna koje završe u privatnim, stranačkim ili u džepovima interesnih skupina i time onemogućavaju otvaranje novih radnih mjesta, a posljedica toga je kažnjavanje umirovljenika, radnika i seljaka uvođenjem poreza „harača". Godišnjim ubiranjem 25 milijardi kuna, koje proguta korupcija  i siva ekonomija, omogućilo bi se otvaranje preko 50 tisuća novih radnih mjesta u gospodarstvu svake godine te poticanje poljoprivrede i turizma - navodi Domovinska koalicija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.