Hrvatski radio

Radio Zadar

Don Dario uoči nedjelje pod mjerama: Ovo je da za Božić bude U sve vrime...

28.11.2020.

11:14

Autor: sd/tp

Foto /Ines Grbić

Foto /Ines Grbić

Foto: - / -

Don Dario Tičić, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži pozvao je vjernike uoči nedjeljnih misa po strožim epidemiološkim mjerama na poštivanje odluka. Poručio je da ne želi da se dogodi da svećenici moraju izigravati policajce i u grču služiti svetu misu.

Upozorenja su već postavljena i točno se zna gdje tko od onih koji sutra dođu na nedjeljno bogoslužje može sjediti. Ukoliko se okupi veći broj vjernika od dozvoljenog broja i ostanu ispred crkve na otvorenom, don Dario ih poziva da i tamo drže razmak i obavezno stave maske.
"Vjerujem da će se svi pridržavati mjera, no mislim da neće puno vjernika doći na misu" - rekao je župnik župe na Belafuži dodajući kako će biti uvedeno još misa.

" Mi ionako nedjeljom slavimo tri svete mise, ali ćemo uvesti i ovu subotnju misu navečer, koja će zapravo biti nedjeljna misa. Ono koji dođu na subotnju večernju misu, ona će biti slavljena kao nedjeljna jer je to liturgijski već nedjelja. Tamo gdje je potrebno tamo će ih biti još." - rekao je don Dario Tičić.


"Znam u šali reći ili nam je ovo biti na popravak ili nam je ovo vojna vježba za Božić. Vidjet ćemo kako će biti. Ja se nadam da ako se budemo držali reda i samodiscipline, da će sve biti u redu, jer bit će nam jadno ako za Božić ne budemo mogli zapjevati "U sve vrijeme godišta".

Don Dario Tičić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.