Hrvatski radio

Radio Zadar

Donacija Lionsa mladoj Karli Miličević

19.10.2017.

09:57

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Lions kluba Zadar priredili su u utorak navečer još jednu malu svečanost i mladoj Zadranki Karli Miličević uručili ček na 7.000,00 kuna. Riječ je o sredstvima prikupljenima ovog ljeta tijekom održavanja festivala Zadar classic open air.

Sredstva su bila namijenjena nekom od mladih i nadarenih zadarskih glazbenika, a izbor je pao na 15-godišnju  Karlu, učenicu prvog razreda Glazbene škole Blagoje Bersa.

Za donaciju su je preporučili iz OŠ Zadarski otoci u kojoj je svih osam razreda prošla s odličnim uspjehom te iz GŠ Blagoje Bersa. Njezina profesorica violončela navela je da je Karla iznad prosječno nadarena te da marljivim i predanim radom ostvaruje odlične rezultate i osvaja prve i druge nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Da bi nastavila napredovati i ostvariti svoj san, istakla je, bilo bi nužno da joj se omogući rad na violončelu majstorske izrade i većih mogućnosti od instrumenta kojega sada koristi.

Lionsi su odlučili pomoći u ostvarivanju Karlinog sna, vjerujući da je njihova donacija dobar početak za prikupljanje novaca potrebnih za kupovinu instrumenta koji, makar i polovni, košta barem deseterostruko više. Ček je Karli u utorak uručio ovogodišnji predsjednik Lions kluba Zadar, Nikša Milić te joj poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju kao i na natjecanjima za koja se priprema. Uz Karlu, na svečanosti uručivanja donacije, bila je i njezina mama Anka,  već niz godina udovica i samohrana majka četvero djece.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.