Hrvatski radio

Radio Zadar

Donacija zadarskoj Civilnoj zaštiti

02.12.2020.

09:17

Autor: HRT Radio Zadar

Donacija zadarskoj Civilnoj zaštiti

Donacija zadarskoj Civilnoj zaštiti

Foto: - / -

Ravnateljstvo civilne zaštite doniralo je danas Civilnoj zaštiti Grada Zadra opremu namijenjenu gradskoj Postrojbi opće namjene koje su neposredno uključene u provedbu mjera zaštite zdravlja od korona virusa.

Nastavak je to, kazali su u Službi civilne zaštite Zadar,  iznimno dobre i aktivne suradnje na lokalnoj razini,  a sve u cilju jačanja operativnih kapaciteta navedenih službi.

Donirana službena odjeća svakako je dobrodošla zadarskoj gradskoj Postrojbi koja neprekidno od kraja ožujka ove godine operativno provodi nadzore, savjetuje i upućuje građane i pravne osobe na postupanja u skladu s mjerama i preporukama Nacionalnog stožera, kazao je zahvaljujući na donaciji zamjenik zadarskog gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić. Tijekom više od sedam mjeseci rada, zadarska postrojba svoje obveze provodi svakim danom u tri smjene, a njenih 12 pripadnika do danas je obavilo više tisuća nadzora.

- Svi imamo zajednički cilj zaštiti zdravlje pojedinca i društva u cjelini od koronavirusa. Provođenje protuepidemijskih mjera mora biti dio našeg svakodnevnog ponašanja, bez iznimki. Tome pridonose aktivnosti naše Postrojbe opće namjene. Njena je uloga nadzirati provedbu odluka Nacionalnog stožera, ali i educirati, savjetovati i biti na usluzi građanima – zaključio je Babić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.