Hrvatski radio

Radio Zadar

Donesi čep za skupi lijek

17.03.2018.

09:33

Autor: HRT - Centar Zadar

Donesi  čep  za  skupi   lijek

Donesi čep za skupi lijek

Foto: - / -

Prikupljeni čepovi bit će donirani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu. Time bi im se olakšala nabava skupih lijekova i pomagala za oboljele. Pridružite nam se, pomozite drugima, okolišu, sebi.

U studenome 2016. zadarska Čistoća organizirala  je  ekološko-humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova u koju se uključio veliki broj naših sugrađana.

Tada je u samo tjedan dana prikupljeno 800 kg čepova koji su donirani Društvu invalida u Poreču za nabavu potrebnih ortopedskih pomagala.

Potaknuti činjenicom da su Zadrani ne samo ekološki osviješteni nego i socijalno osjetljivi, i ove godine  Čistoća je odlučila  organizirati jednu takvu akciju  u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića.

Prikupljeni čepovi bit će donirani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu. Time bi im se olakšala nabava skupih lijekova i pomagala za oboljele.

Prikupljanje bi trajalo kroz cijelu godinu, a količinom koja se sakupi do  22. travnja obilježili bismo Dan planeta Zemlje te ukazali na potrebno očuvanje i zaštitu okoliša kao i na opasnost koja prijeti zdravlju i životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja, poručuju iz zadarske Čistoće.

Spremnici za plastične čepove postavljeni su na ulazu u upravnu zgradu Čistoće d.o.o. (Stjepana Radića 33) i poslovnici Društva na Poluotoku (F. Grisogona 17). Također, čepovi se mogu donijeti u reciklažna dvorišta u Diklu (pon-pet od 06:00 do 20:00 sati) i Gaženici (pon-pet od 06:00 do 18:00 sati). Subotom se u oba reciklažna dvorišta čepovi mogu odložiti od 08:00 do 18:00 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.