Hrvatski radio

Radio Zadar

dr. Bruketa: U mojoj ordinaciji cijepljenje se provodi od prvog dana

03.12.2021.

10:50

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Dok epidemija koronavirusa i dalje ne jenjava, liječnici obiteljske medicine imaju sve više posla. Zadarski doktor obiteljske medicine Denis Bruketa podijelio je za naš program svoje iskustvo rada u ovim izazovnim vremenima.

Napominje kako se u njegovoj ambulanti od prvog dana mogu cijepiti pacijenti, a to po potrebi čini i u radnu subotu. Ono čime nije zadovoljan je što im se stalno povećava opseg posla, telefoni u ordinaciji neprestano zvone, traže se e uputnice, doznake, potvrde, a tu su i pacijenti koje treba pregledati.

Trenutno svaki petak, ja sam osobno procijepio preko 1 300 doza, jedno 600 - 700 ljudi, 550 sa dvije doze, već jedno 50 sa trećom dozom, i također cijepimo protiv gripe. U studenom se javilo puno ljudi, kada su došle te Covid potvrde, pa ih je to potaknulo na cijepljenje...cijepimo trenutno s Pfizerom i to ide... ali ogroman je posao tu u ambulanti obiteljske medicine, kažem mi smo povećali obim posla, tko dođe kod mene taj dan svi su pregledani.... - napomenuo je doktor D. Bruketa. 

 

doktor obiteljske medicine Denis Bruketa:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.