Hrvatski radio

Radio Zadar

Dr. Čulina: Za jesenski val više kreveta i bolnički uređaj za testiranje

12.09.2020.

13:28

Autor: T.Pajkin/Ž. Ljuština

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Jučerašnjim postavljanjem dva šatora ispred zadarske bolnice za smještaj oboljelih od COVID-a 19, krenule su pripreme za jesenski val oboljenja konoravirusom izjavio je za HTV ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina.

      




"Na području Zadarske županije dnevno se sa simptomima koronavirusa javlja 15 do 20 novooboljelih i nažalost sve veći broj njih zahtjeva hospitalizaciju. Prema navodima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tijekom jeseni, očekuje se povećan broj zaraženih s težom kliničkom slikom i treba osigurati dovoljan broj krevera za njihov smještaj." rekao je dr. Čulina.

"Na odjelu Urologije i Otorinolaringologije imamo 28 kreveta. U zgradi starog dispanzera pregledavamo pacijente s respratornim smetnjama i obavljaju se testiranja i tu ih možemo zbrinuti još 6." 

U šatorima je novih 20 mjesta, navodi dalje Čulina. Imamo 20 respiratora, a od kojih je 6 namjenjeno za COVID 19. Ukoliko bude trebalo svi će biti na raspolaganju za koronavirus.

Cilj je zaštiti bolničko osoblje da možemo liječiti pacijente i s drugim bolestima.

U sklopu toga svo osoblje koje se vraća s godišnjeg bit će testirano. Stoga je nabavljen uređaj za testiranje u bolnici kapaciteta 150 testiranja dnevno, rekao je ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina.

Žana Ljuština razgovarala je s ravnateljem OB Zadar, dr. Željkom Čulinom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.