Hrvatski radio

Radio Zadar

Dr Dubroja: Uvodimo sustav kontrole zračenja

27.04.2017.

09:10

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dr Duško Dubroja, voditelj Odjela kliničke radiologije zadarske Opće bolnice u programu Radio Zadra progovorio je o svom Odjelu, broju pregleda kojih je godišnje 40 tisuća, o MR- u, koja se lani stalno kvarila, pa do planova za preseljenje u Polikliniku i novoj opremi koja će se tamo nalaziti.

Ni Radiologija nije ostala imuna na  odlazak liječnika pa je nekoliko radiologa iz zadarske Opće bolnice u međuvremenu otišlo u Švedsku, Njemačku, Englesku.

Tamo su se snašli jako dobro. Osim što su stručni pokazali su i da su kvalitetne osobe.To je za nas veliki gubitak i nije to lako nadoknaditi, rekao je, uz ostalo, dr Duško Dubroja gostujući u Jutarnjem programu Radio Zadra.

  "Od veljače iduće godine pacijenti će u zadarskoj Općoj bolnici kod svakog pregleda dobiti informaciju o količini zračenja kojoj su bili izloženi", najavio je dr Dubroja.

    Upravo radimo na projektu Sustava kontrole zračenja. Do sada se to nije kvaliteno bilježilo, ali radimo na tome jer pacijenti zaslužuju kvalitetnu informaciju. Često me žene pitaju o štetnosti zračenja mamografa. Moje mišljenje je da je još uvijek veća korist od pregleda od moguće štete.

 Emisiju poslušajte u cijelosti:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.