Hrvatski radio

Radio Zadar

Dr. Ivo Ivić: "Sada ćemo početi ubirati gorke plodove praznika i blagovanja"

03.01.2022.

09:23

Autor: HRT

default error photo

- Mi ćemo sada početi ubirati gorke plodove praznika i blagovanja, druženja koja su evidentna. Gdje god se okrenete, vidite da nikakvo protuepidemijsko ponašanje ne postoji. Naša staračka populacija je izuzetno loše procijepljena i neće biti dobro – poručio je jutros prof. dr. Ivo Ivić šef Klinike za infektologiju KBC-a Split.


Komentirajući lošu epidemiološku situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dr. Ivić je gostujući danas u emisiji Hrvatskog radija „U mreži Prvog“ potvrdio da u proteklom tjednu bilježe porast hospitalizacija.

- Pojačali smo intenzitet otpusta, držimo neku ravnotežu, ali postaje to sve teže. Imali smo 15-ak prijema u prosjeku dnevno, sada je to prešlo brojku od 20, kazao je liječnik.

Upitan kako očekuje da će se brojke kretati ovaj tjedan, Ivić je odgovorio kako ne vjeruje da će biti manje te da može samo očekivati da će biti više:

„Omikron je stigao, i to sad već znamo. Jedna trećina uzoraka je bila pozitivna prošli tjedan od onoga screeninga. Prema tome, možemo samo očekivati porast“.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.